Tule Terrafamelle tutkimusinsinööriksi - hydrometallurgia & akkumateriaalit tai bioliuotus!

Liikenne sähköistyy. Kevennämme liikenteen hiilijalanjälkeä vastuullisesti tuotetuilla akkukemikaaleilla. Se on meidän tapamme muuttaa maailmaa. Vaikuttavaa tuotantoprosessiamme pyörittää yli 800 hengen joukkue Sotkamossa, lähellä Kajaania.

Haemme tutkimusinsinööriä toistaiseksi voimissa oleviin työsuhteisiin:

  • hydrometallurgian ja akkumateriaalit -tiimiin sekä
  • bioliuotustiimiin

Hydrometallurgian ja akkumateriaalit -tiimin tutkimusinsinöörinä tutkit ja kehität Terrafamen hydrometallurgiaan ja akkumateriaalien valmistukseen liittyviä prosesseja laboratoriossa ja pilot-prosesseissa. Seuraat tuotantolaitoksen prosessia tutkimuksen näkökulmasta ja avustat tarvittaessa tuotanto-organisaatiota tuotanto- ja laatutavoitteiden saavuttamisessa. Hallinnoit vastuualueesi tutkimusprojekteja ja -hankkeita.

Tunnet hydrometallurgisen teollisuuden yksikköprosesseja (kemiallinen saostus, paineliuotus, neste-nesteuutto ja kiteytys) ja niihin vaikuttavia tekijöitä.

Bioliuotustiimin tutkimusinsinöörinä tutkit ja kehität bioliuotusprosessia laboratoriossa ja kasaolosuhteissa. Seuraat bioliuotuksen tuotantoprosessia tutkimuksen näkökulmasta ja avustat tarvittaessa tuotanto-organisaatiota. Hallinnoi bioliuotukseen liittyviä tutkimusprojekteja ja -hankkeita.

Tunnet bioliuotukseen vaikuttavat tekijät ja mikrobiologiaa. Eduksi katsotaan mikrobiologisten määritysmenetelmien osaaminen.

Molempiin tehtäviin liittyen sinulla on alalle soveltuva korkeakoulututkinto (esim. kemia, orgaaninen kemia, biokemia, biotekniikka, prosessitekniikka, bioprosessitekniikka, kemiallinen prosessitekniikka).

Odotamme sinulta tutkimuksellisten työmenetelmien hallitsemista ja hyviä vuorovaikutustaitoja. Sinulla on hyvä englannin kielen taito.

Saat erinomaisen tuen ja perehdytyksen tehtävään. Lisäksi saat mahdollisuuden kehittyä ja osallistua työhön liittyviin erikoiskoulutuksiin. Huolehdimme sinusta mm. etätyömahdollisuuden, joustavien työaikojen, laajan työterveyshuollon sekä oppimis- ja virkistysmahdollisuuksien avulla.

Terrafamen pääkonttoritoiminnot sijaitsevat Tuhkakylällä, noin 35 km Sotkamosta ja 42 km Kajaanista. Kainuussa on erinomaiset harrastusmahdollisuudet erityisesti urheilusta ja ulkoilusta nauttiville.

Lisätietoja antavat hydrometallurgian ja akkumateriaalit -tiimin tutkimusinsinöörin tehtävästä tutkimus- ja kehitysosaston osastopäällikkö Jouni Pakarinen, bioliuotustiimin tutkimusinsinöörin tehtävästä tutkimuspäällikkö Ville Heikkinen ja Terrafamesta yleisesti henkilöstöjohtaja Heini Hämäläinen, p. 020 7130 800 (vaihde).

Täytäthän hakemuksesi viimeistään 14.10.2022. Haastattelut aloitetaan jo hakuaikana, ja tehtävä täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä, joten lähetäthän hakemuksesi pian.

 

Terrafame keventää liikenteen hiilijalanjälkeä toimittamalla globaalille akkuteollisuudelle vastuullisesti tuotettuja akkukemikaaleja. Terrafamen teollisuusalueella sijaitsee yksi maailman suurimmista sähköajoneuvojen akuissa käytettävien akkukemikaalien tuotantolinjoista. Laitos pystyy tuottamaan nikkelisulfaattia noin miljoonan sähköautoon vuodessa.

Terrafamen tuottaman nikkelisulfaatin hiilijalanjälki on yksi teollisuuden pienimmistä. Terrafamen integroitu, ainutlaatuinen ja energiatehokas tuotantoprosessi kaivoksesta akkukemikaaleihin sijaitsee yhdellä ja samalla teollisuusalueella. Se tarjoaa asiakkaille läpinäkyvän, jäljitettävän ja aidosti eurooppalaisen akkukemikaalien tuotantoketjun.

Terrafame Oy on perustettu vuonna 2015. Vuonna 2021 Terrafamen liikevaihto oli 378 miljoonaa euroa. Yhtiön teollisuusalueella työskentelee noin 1500 henkilöä, joista noin puolet on kumppaniyritysten työntekijöitä.